• 980x300 crkva lijeva strana

  • 980x300 crkva izvana

  • 980x300 kajz pan1

"Mi smo upoznali ljubav koju Bog ima u nama i povjerovali joj."

 Iz Prve Ivanove poslanice (1 Iv 4, 16) 

pozdravkrižu

 

Pripravite put Gospodinu!

5. prosinca 2021.

DRUGA NEDJELJA DOŠAŠĆA (C)

2advC.Pripraviti put Gospodinu

DUHOVNA MISAO. 2DOŠ.C

Evanđeoski ulomak Druge nedjelje došašća započinje Lukinim nabrajanjem tada aktualnih vladara, počevši od samog rimskog cara, što je forma koja se koristi u donošenju proglasa velike važnosti.

Unatoč znamenitim osobama čija su imena navedena, nisu oni glavni protagonisti evanđeoske perikope već je to Ivan Krstitelj koji u očima ljudi biva neugledan, dok Božji pogled u njegovu srcu vidi spremnost na vršenje Božje volje. Na njega evanđelist primjenjuje riječi proroka Izaije: „Glas viče u pustinji: Pripravite put Gospodinu, poravnite mu staze!“

To je proglas iznimne važnosti koji se tiče svakog čovjeka. Značajno je zapaziti da je Ivan glas, svojevrsni instrument kroz koji prolazi riječ Božja. Valja nam promisliti: izlaze li iz naših usta riječi Bogom nadahnute ili smo glas neke druge stvarnosti? Možda se i nama čini da smo u pustinji, ambijentu nepogodnom za život, pa da nema smisla iznijeti ono što prepoznajemo kao Božju istinu jer nas ionako nitko ne sluša.

Premda to i bilo tako, zadatak nas kršćana je da budemo glas iz pustinje koji viče, opominje, poučava da treba pripraviti put Gospodinu i poravnati staze za njegov dolazak. Dakako, trebamo početi od sebe te sniziti brda oholosti, sebičnosti, srditosti, nestrpljivosti, škrtosti, lijenosti, nemara i mlakosti. S druge strane, trebamo uzdići doline ljubavi, vjere, nade, dobrohotnosti, marljivosti, poštovanja prema Bogu i bližnjemu.

Samo tako može Gospodin ući u naše srce, samo tako možemo svakodnevno doživjeti Božić kao rađanje Boga u našemu životu, a po nama i u svijetu.  

Kontakt

ŽUPA ROĐENJA ISUSOVA

Kajzerica

Ulica IX. Podbrežje 35

10020 Zagreb

info@zupa-kajzerica.com

Telefon  +385 1 655 02 93

 

Upravitelj župe

Krunoslav Kolar

 

 

ŽIRORAČUN

Zagrebačka banka d.d.

IBAN: HR9623600001101628709

 

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOGA UREDA

17:00-18:00  utorak, četvrtak i subota, te po dogovoru

 

SVETE MISE NEDJELJOM

Jutarnja misa u 9:00

Župna misa u 11:00

Večernja misa u 18:30

 

Lokacija