Velika Gospa na Kajzerici, 2020.

velika gospa kajzerica 2020.1

Po uzoru na apostole, koji su zajedno s Marijom devet dana u gornjoj sobi molili i čekali silazak Duha Svetoga, župljani župe Rođenja Isusova na Kajzerici devet dana su pripremali svoja srca za, nama Hrvatima posebno dragu, svetkovinu Velike Gospe ili kako reče naš Kardinal „ljetni Božić“.

Svjedočanstvo časne sestre Kajzerčanke

8. kolovoza 2020.

č. s. Anđelka, Misionarke ljubavi Majke Terezije

 

svj misionarke ljubavi 1

Na blagdan Preobraženja Gospodinova u našoj župi Rođenja Isusova na Kajzerici započeli smo s devetnicom, molitvenom pripremom uoči svetkovine Velike Gospe.

Svakoga dana u 17:50 moli se Gospina krunica uz razmatranja svetog Ljudevita Montfortskog te se pjevaju Lauretanske litanije i slavi sveta misa. Na kraju svete mise, koju predvodi župnik vlč. Željko, molimo molitve devetnice. U tim molitvama utječemo se Djevici Mariji za njen zagovor i pomoć u svladavanju svakodnevnih životnih izazova. Jer, kao što kaže marijanska molitva „Spomeni se, … kako se još nikada nije čulo da si ikoga zapustila koji se tvojoj zaštiti utekao, tvoju pomoć zatražio i tvoj zagovor zaprosio…“ tako i mi, sudionici devetnice, predajemo svoje molitve s pouzdanjem da će biti uslišane na, za nas, najbolji način.

Trećeg dana devetnice, u subotu 8. kolovoza, nakon svete mise, predstavila nam se časna sestra Anđelka M. C. iz ženske redovničke zajednice Misionarke ljubavi (koju je osnovala Majka Terezija iz Kalkute).

Planinarskim stazama Majci Božjoj Sljemenskoj

27. lipnja 2020.

hodočašće na sljeme 5

U subotnje jutro, 27. lipnja 2020. na spomendan sv. Ladislava, utemeljitelja zagrebačke biskupije, skupina župljana naše župe Rođenja Isusova na Kajzerici, predvođena župnikom vlč. Željkom Nestićem, zaputila se na hodočašće Majci Božjoj Sljemenskoj Kraljici Hrvata. ...

Zahvalno klanjanje

26. lipnja 2020.

zahvalno klanjanje 6

Na završetku pastoralne godine koja je bila po mnogo čemu posebna, u našoj smo župi prošloga petka održali klanjanje pred Presvetim sakramentom pod nazivom „Zahvalimo Gospodinu“. Bogoslužje je uz sudjelovanje župnoga zbora i pedesetak nazočnih vjernika predvodio naš župnik vlč. Željko.

Nakon uvodne pjesme „Ispred bijele hostije“ i 

Kontakt

ŽUPA ROĐENJA ISUSOVA
Kajzerica
Ulica IX. Podbrežje 35
10020 Zagreb

info@zupa-kajzerica.com

Telefon  +385 1 655 02 93

 

ŽIRORAČUN

Zagrebačka banka

IBAN: HR9623600001101628709

 

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOGA UREDA

17:00-18:00  utorak, četvrtak i subota,

te po dogovoru

 

 

SVETE MISE NEDJELJOM

Jutarnja misa: 9:00

Župna misa: 11:00

Večernja misa: 18:30

 

Lokacija