• 980x300 crkva lijeva strana

  • 980x300 crkva izvana

  • 980x300 kajz pan1

"Sve su staze Gospodnje istina i ljubav,

za onog koji čuva Savez njegov i propise."

Iz pripjevnog psalma 1. nedj. Došašća (Ps 25, 10)  

 

1adv

Došašće nije samo vrijeme, 

došašće su ljudi.

pozdravkrižu

 

Dođi kraljevstvo tvoje, Gospodine!

21. studenoga 2021.

ISUS KRIST

KRALJ SVEGA STVORENJA (B)

Krist Kralj 2021

 

DUHOVNA MISAO. Krist Kralj

Posljednja nedjelja liturgijske godine posvećena je Isusu Kristu Kralju svega stvorenja. U prigodnom evanđelju očekivali bismo govor o uzvišenosti, sjaju moći, vladanju. No ono nam predstavlja Krista Kralja u situaciji osuđenika pred rimskim prokuratorom Poncijem Pilatom koji će ga uskoro osuditi na najsramotniju smrt onog vremena.

Dijalog Pilata i Isusa dijalog je dviju različitih stvarnosti, zemaljske i nebeske. Dok Pilata zanima je li Isus doista kralj židovski, Isus govori o sasvim drugačijoj kategoriji njegova kraljevstva koje nije od ovoga svijeta. Kraljevstvo Božje nije slično ovozemaljskom u kojem se sučeljavaju i sukobljavaju ljudi različitih interesa i nazora.

Iako njegovo kraljevstvo nije ovosvjetsko, ono ipak nije otuđeno od zemaljske stvarnosti već ima veze sa svakim tko traži smisao i cilj svog života. Pristup u Isusovo kraljevstvo ostvaruje se na zemlji, jer nas ovozemaljski hod određuje za čitavu vječnost. Ulaznica za to kraljevstvo je življenje istine koja je upisana u dubini bića svakog pojedinca koji je pozvan živjeti s Bogom.

Svakodnevno u molitvi koju nas je naučio Isus molimo za dolazak Božjeg kraljevstva. Ono ovisi i o nama, jer smo ga pozvani izgrađivati, jer ako je ono spušteno na zemlju u Isusu Kristu, onda je ono prisutno u Crkvi koju je on ustanovio i u kojoj prebiva njegov Duh.

Postanimo Kristovi udovi u službi proširenja njegova kraljevstva na ovome svijetu kako bismo mogli kroz čitavu vječnost biti dionicima vječnog kraljevstva u kojem vlada Krist Kralj, naš Spasitelj i Otkupitelj.

Kontakt

ŽUPA ROĐENJA ISUSOVA

Kajzerica

Ulica IX. Podbrežje 35

10020 Zagreb

info@zupa-kajzerica.com

Telefon  +385 1 655 02 93

 

Upravitelj župe

Krunoslav Kolar

 

 

ŽIRORAČUN

Zagrebačka banka d.d.

IBAN: HR9623600001101628709

 

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOGA UREDA

17:00-18:00  utorak, četvrtak i subota, te po dogovoru

 

SVETE MISE NEDJELJOM

Jutarnja misa u 9:00

Župna misa u 11:00

Večernja misa u 18:30

 

Lokacija