• 980x300 crkva lijeva strana

  • 980x300 crkva izvana

  • 980x300 kajz pan1

"Nikada ne dopusti da sretneš nekoga tko nakon susreta s tobom neće biti sretniji."

Majka Terezija

pozdravkrižu

 

Uvodni pozdrav župljanima Kajzerice, vlč. Krunoslav Kolar

29. kolovoza 2021.

22. NEDJELJA KROZ GODINU (B)

 

vlč. krunoslav kolar

Novi župnik na Kajzerici, vlč. Krunoslav Kolar

Dragi župljani, braćo i sestre u Kristu!

Prilikom svećeničkog ređenja, svećenik biskupu i njegovim nasljednicima obećava poštovanje i poslušnost. Ta poslušnost ponajviše se odnosi na one trenutke kada mjesni biskup odluči svećeniku povjeriti novu službu. Iako to nije uvijek lako prihvatiti, premještaj na novu službu i župu vrlo je spasonosan, kako za svećenika tako i za župljane, iako se to ni nama ni vama uvijek tako ne čini.

 

Ono čemu nas uče ti trenuci, koji su nerijetko obilježeni tugom i suzama, jest to da nam u središtu života mora biti Krist, da se jedino za njega treba vezati. On je prisutan u svakoj zajednici, njega svaki svećenik uprisutnjuje u svetim sakramentima po primljenom svetom redu.

Pišem ove retke kako bih olakšao vama u prihvaćanju novog župnika i sebi u prihvaćanju nove službe. Ovo je moja prva župnička služba i nije lako nakon kapelanskih dana preuzeti ovako veliku odgovornost koju vrlo ozbiljno shvaćam i ponekad mi se čini da daleko nadilazi moje sposobnosti. No iz dosadašnjeg iskustva uvjeren sam da će mi Bog dati potrebne milosti da učinim ono zbog čega sam ovdje poslan, a to je da zajedno kroz ovozemaljsku domovinu idemo prema vječnosti gdje nam je Krist otišao pripraviti mjesto, da kroz život sa Svetim i sami postanemo sveti. Na tom smo putu potrebni jedni drugima i zbog toga se već na samom početku službe preporučam u vaše molitve, a vas uzimam u svoje.

Dolazim na župu nakon svog dragog prijatelja vlč. Željka Nestića, kojeg dobro poznajem i znam koliko je učinio za ovu zajednicu u svega dvije godine. Neizmjerno sam mu zahvalan na svemu što je učinio, a sam Bog neka nagradi njegovu dobrotu i ljubav koje su utkane u vršenje župničke službe na ovoj župi. Ono što ovom prilikom napominjem jest to da neću moći, ali niti pokušati biti Željko Nestić već ću ostati Krunoslav Kolar. To ne znači da ću nametati nešto svoje odbacujući način rada svog prethodnika već da ću možda na drugačiji način činiti isto što je bio i on: biti vaš pastir koji brine za povjerene duše. Zbog toga mi se uvijek i slobodno možete obratiti jer sam tu za vas.

Krećemo zajedno u novu avanturu s Bogom. Neka nam Gospodin udijeli milost da kroz vrijeme koje je pred nama rastemo u uzajamnoj ljubavi, podršci i međusobnom prihvaćanju. Neka se Isus svakodnevno rađa u našim srcima te neka nam udijeli milost da jedni drugima, ali i svakome koga susrećemo, budemo njegova prisutnost.

Dragi moji župljani, neka vas sve blagoslovi i čuva dobri Bog!

Vaš novi župnik

vlč. Krunoslav Kolar

Zagreb – Kajzerica, 29. kolovoza 2021.

 

z lin

Kontakt

ŽUPA ROĐENJA ISUSOVA

Kajzerica

Ulica IX. Podbrežje 35

10020 Zagreb

info@zupa-kajzerica.com

Telefon  +385 1 655 02 93

 

Upravitelj župe

Krunoslav Kolar

 

 

ŽIRORAČUN

Zagrebačka banka d.d.

IBAN: HR9623600001101628709

 

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOGA UREDA

17:00-18:00  utorak, četvrtak i subota, te po dogovoru

 

SVETE MISE NEDJELJOM

Jutarnja misa u 9:00

Župna misa u 11:00

Večernja misa u 18:30

 

Lokacija