• 980x300 crkva lijeva strana

  • 980x300 crkva izvana

  • 980x300 kajz pan1

"Nikada ne dopusti da sretneš nekoga tko nakon susreta s tobom neće biti sretniji."

Majka Terezija

pozdravkrižu

 

Oproštajni - zahvalni govor vlč. Željka Nestića u prigodi odlaska iz župe

22. kolovoza 2021.

21. NEDJELJA KROZ GODINU (B)

21nkgB Lađa na žalu"Svoju lađu sada ostavljam žalu..."

Dragi župljani župe Rođenja Isusovana Kajzerici, braćo i sestre u Kristu,

svaki dan u molitvi Očenaša molimo: budi volja Tvoja, kako na nebu tako i na zemlji – tako molimo trojedinog Boga – Stvoritelja svega vidljivoga i nevidljivoga, da upravlja naše životne puteve prema svojoj volji.

Isus Krist je utemeljio Crkvu koju u djelovanju vodi i nadahnjuje Duh Božji.

On djeluje preko biskupa, a onda i po nama svećenicima koji smo se potpuno slobodno i bez prisile odazvali i pristali staviti u službu te iste Crkve. Njezin zadatak je slijediti Božju volju, a to je: da se svi ljudi spase. (usp. 1 Tim 2,3-6). To je misija Crkve i njezinih službenika koji su sve svoje osobne želje spremni podložiti uspjehu te zadaće. U tom svjetlu treba gledati premještaje nas svećenika: kao poziv Gospodina na drugu brazdu njive ili drugi red vinograda. Lako se zapletemo u vlastite procjene opravdanosti takvih premještaja koji nam često teško padnu, nerijetko to izaziva ljutnju, strah i nepovjerenje. No, ne treba se olako prepustiti takvoj računici, na pameti nam je imati ono što je Božje, a ne ljudsko. (usp. Mk 8,33).

Na kraju svoga djelovanja, kao upravitelja ove Župe, zahvaljujem Bogu što mi je dao priliku raditi na ovoj njivi, što mi je poslao divne ljude - a svi smo si međusobno pomagali, napuštajući svoje svakodnevne uhodanosti i međusobno smo se usmjeravali putevima evanđelja, prema Bogu. Trsio sam se činiti kako najbolje znam. To je mukotrpan posao, tvrde su to besjede, i čovjek pogriješi – zato, molim za oprost kada sam bilo kojim postupkom ili riječju nekoga povrijedio. Pripišite to „žaru borbe“, umoru, iscrpljenosti, neznanju, slabosti ... Hvala vam za suradnju, podršku, lijepu riječ, molitvu. Hvala svim članovima zbora i orguljašicama, čitačima, ministrantima, mladima, župnom Caritasu, Marijinoj Legiji, medijskoj skupini, zajednici svete Marte, mojim planinarima, obiteljskoj zajednici, molitvenoj zajednici sv. Ivan Pavao II. i našim svakodnevnim moliteljima krunice – svima pojedinačno – hvala!

Hvala za sve što ste učinili u zajedničkoj suradnji da ova zajednica vjernika, na svom hodu prema Bogu, ne izgubi iz vida Krista s kojim se želi suobličiti. Molim Boga da i dalje strpljivo i postojano nastavite svoj hod, a vas da si u tome nesebično pomažete. Nastojte se, pod svaku cijenu, sačuvati prosuđivanja, osuđivanja, ogovaranja, prenošenja, komentiranja – to razdvaja i truje zajednicu. Zaodjenite se dakle - kao izabranici Božji, sveti i ljubljeni - u milosrdno srce, dobrostivost, poniznost, blagost, strpljivost te podnosite jedni druge praštajući ako tko ima protiv koga kakvu pritužbu! Kao što je Gospodin vama oprostio, tako i vi! A povrh svega - ljubav! To je sveza savršenstva. I mir Kristov neka upravlja srcima vašim - mir na koji ste pozvani u jednom tijelu! I zahvalni budite! (Kol 3, 12-15).

Crkva me šalje u novu župu bl. Alojzija Stepinca u Dugoj Resi. U mome osobnom promišljanju to je premještaj iz Betlehema u Nazaret. Preporučam se najsrdačnije u vaše molitve. Tako i vašeg novog upravitelja župe vlč. Krunoslava Kolara. Čuvajte se uspoređivanja i prosuđivanja – radije odmah, bezrezervno, s potpunim povjerenjem prihvatite onoga kojega vam Bog šalje. Dočekajte ga otvorena i radosna srca – njega vam Bog šalje – Bogu budimo zahvalni za taj dar!

Daje nam upute Isus u Lukinom evanđelju što nam je reći nakon jedne službe, pa nema mi druge nego iste ponoviti: Tako i vi: kad izvršite sve što vam je naređeno, recite: 'Sluge smo beskorisne! Učinismo što smo bili dužni učiniti!' (Lk 17, 10).

Neka vas sve skupa prati zagovor naše nebeske Majke Marije, sv. Josipa, sv. Ivana Pavla II, sv. Majke Terezije i bl. Alojzija Stepinca, a svemogući Bog neka vas blagoslovi i čuva!

Željko Nestić,

upravitelj župe Rođenja Isusova

Kajzerica, 22. kolovoza 2021.

 

z lin

 

 

Kontakt

ŽUPA ROĐENJA ISUSOVA

Kajzerica

Ulica IX. Podbrežje 35

10020 Zagreb

info@zupa-kajzerica.com

Telefon  +385 1 655 02 93

 

Upravitelj župe

Krunoslav Kolar

 

 

ŽIRORAČUN

Zagrebačka banka d.d.

IBAN: HR9623600001101628709

 

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOGA UREDA

17:00-18:00  utorak, četvrtak i subota, te po dogovoru

 

SVETE MISE NEDJELJOM

Jutarnja misa u 9:00

Župna misa u 11:00

Večernja misa u 18:30

 

Lokacija