Kursiljo na Kajzerici

IMG 2433

Ovogodišnji kandidati za sakrament sv. Potvrde naše župe Rođenja Isusova na Kajzerici prošli su tečaj radosnog kršćanstva - Kursiljo, kao dio priprave za primanje Sakramenta. Kursiljo za krizmanike održan je od 6. do 8. ožujka 2020.

Desetak animatora vodilo je program ova tri dana, počevši od petka navečer. Prve večeri razmišljali smo o temama:

Tko sam ja i tragali smo za vrijednošću. Naglasak je bio posvijestiti si da je svatko stvoren na sliku Boga, i svakoga Bog voli i ljubi – baš onakvog kakav jest – ne mora druge kopirati, izgledati kao drugi, oblačiti se kao drugi… !

O tim temama redovito se raspravljalo u manjim skupinama koje su vodili animatori. Drugi dan tečaja započeli smo jutarnjom molitvom, a pomalo pospani krizmanici brzo su se razbudili i započeli svoje teme toga dana. Uz molitvu i pjesmu, rad u skupinama, bilo je prostora i za igru. Osobito je bilo zanimljiva i zabavna igra na školskom igralištu prije ručka u subotu. Naravno, pobijedila je ekipa župnika J. Teme subote bile su: Milost, Kršćanski život je drugačiji, Produbljivanje, Čistoća i Sakramenti. Većina krizmanika se taj dan i ispovjedila, a dan smo završili zajedničkim klanjanjem pred Presvetim.

Nedjeljni smo program započeli poslije podne krunicom Božjeg milosrđa, a zatim su krizmanici čuli nešto više o Kursilju i pozvani su ljetovati na otoku Krapnju (www.kursiljo.com). Teme trećeg dana bile su Duh Sveti i Apostolat, o kojima su krizmanici razmišljali u malim skupinama. Pri kraju Kursilja, animatori su podijelili svoje dojmove s krizmanicima, a krizmanici su neke svoje dojmove zapisali u anonimnim anketama.

Cijeli tečaj završili smo večernjom svetom Misom u 18:30 u zajedništvu s ostalim župljanima. Krizmanici su bili (skoro) u punom sastavu, njih 40-ak, sabrano i lijepo je sudjelovalo u sv. Misi.

Molimo za naše krizmanike kako bi ih Duh Sveti očuvao na životnom putu od svih opasnosti, i kako nikada ne bi zaboravili da su Božji, a svaki od njih, originalan/a – jedinstven/a – poseban/a. Takve ih Bog poznaje, voli i poziva.

IMG 2350

IMG 2426

IMG 2367

IMG 2382

IMG 2405

IMG 2407

IMG 2414

IMG 2426

IMG 2441

IMG 2444

IMG 2446

IMG 2448

IMG 2450

IMG 2453

IMG 2459

IMG 2464

 

Neki od dojmova krizmanika:

„Ovaj tečaj mi se jako svidio i potaknuo me na razmišljanje o svom odnosu s Bogom. U grupnom sam se radu imala prilike otvoriti i naučila sam nove stvari. Donijela sam nove odluke u smislu svog kršćanskog života: češće ću moliti, biti ću „apostol“ u javnosti, otići ću na Krapanj (nadam se) … Animatori su super, dragi. Bilo mi je baš lijepo iskustvo. Šteta što je gotovo.“

„Naučila sam da smo svi jednako vrijedni i da će nam Bog uvijek pomoći. Promijenio se moj odnos prema Bogu jer sam shvatila da se on svugdje nalazi. Bilo mi je lijepo druženje sa svima.“

„Doživio sam puno ljudi koji su imali nekakvu duboku vezu s Isusom i Bogom. Promijenio mi se odnos s Bogom zato što mi je bilo nevjerojatno kako Bog uspije promijeniti nečiji život.“

 

z lin

Kontakt

ŽUPA ROĐENJA ISUSOVA

Kajzerica

Ulica IX. Podbrežje 35

10020 Zagreb

info@zupa-kajzerica.com

Telefon  +385 1 655 02 93

 

Upravitelj župe

vlč. Krunoslav Kolar

 

 

ŽIRORAČUN

Zagrebačka banka d.d.

IBAN: HR9623600001101628709

 

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOGA UREDA

17:00-18:00  utorak, četvrtak i petak, te po dogovoru

 

SVETE MISE NEDJELJOM

Jutarnja misa u 9:00

Župna misa u 11:00

Večernja misa u 18:30

 

Lokacija